Mirović obišao radove na rekonstrukciji i izgradnji Doma za duševno obolela lica u Čurugu

0
31

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih objekata Doma za duševno obolela lica u Čurugu, u opštini Žabalj, istakavši da je ovo jedna od najvećih investicija u sistemu socijalne zaštite vredna više od 920 miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih objekata  Doma za duševno obolela lica u Čurugu, gde je najavio rekonstrukciju Specijalne psihijatrijske bolnicu u Kovinu kao i doma u Staroj Moravici.

Projektom su predviđeni rušenje i izgradnja novih objekata, kao i rekonstrukcija i dogradnja postojećih objekata: Paviljon  1 –  za smeštaj korisnika kojima je potreban mali stepen podrške: dogradnja i rekonstrukcija objekta koji će imati oko 566 m2. Smeštajni kapacitet rekonstruisanog objekta je za 44 korisnika. Paviljon 2 – za smeštaj korisnika kojima je potreban veći stepen podrške: rušenje postojećeg objekta i izgradnja novog objekta, površine 650 m2 kvadratnih metara. Objekat je planiran kao prizemni, kapaciteta za boravak pedeset korisnika. Paviljon 3 – za smeštaj korisnika kojima je potreban najmanji stepen podrške: rušenje postojećeg objekta i izgradnja novog objekta, u kome će u prizemlju biti smešteni korisnici (kapaciteta za stotinu korisnika), a na spratu će biti smeštene kancelarije za administraciju. U ovom objektu biće smeštena glavna ambulanta, kao i prostori dnevnog boravka i radne terapije. Paviljon 4 – za smeštaj korisnika kojima je potreban najveći stepen podrške: izgradnja novog objekta, površine oko 480 m2, kapaciteta za boravak 26 korisnika koji su nepokretni.

Radiće se i dogradnja, rekonstrukcija i adaptacija postojećeg objekta kuhinje, kao i dela trpezarije, za boravak blizu dve stotine korisnika. Postojeći objekat vešeraja biće takođe rekonstruisan. Predviđena je izgradnja i novog objekta portirnice, kao i kapele kako bi korisnici imali svoj prostor za molitve. Pored rekonstrukcije postojećih objekata i izgradnje novih objekata, projektom je predviđeno i parterno uređenje koje obuhvata rekonstrukciju internih saobraćajnica i izgradnju parking prostora, uređenje pešačkih staza i platoa, postavljanje pratećeg mobilijara kao i uređenje zelenila.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here