Održana Skupština Novog optimizma, posthumno dodeljeno priznanje Danici Radić

0
66

U Centru za kulturnu dekontaminaciju u subotu, 10 septembra održana je Skupština Pokreta Novi Optimizam koja je pozvala na „Novu odgovornost“. Dodeljena su priznanja saradnicima za doprinos radu pokreta. Priznanje je posthumno dodeljeno i Danici Radić, direktorici KTV televizije.

U paviljonu Centra za kulturnu dekontaminaciju održana je Skupština pokreta Novi Optimizam, na kojoj je za predsednicu skupštine izabrana Marija Dakić, koja je na tom mestu zamenila Nikolu Tamburovskog dok je na mestu člana UO pokreta Ivana Trifunjagića zamenio Ede Šinkovič. Na skupštini su potpisana i dva nova protokola o saradnji, sa magazinom Karakter i sa pokretom Inicijativa za Požegu. Prisutnima je predstavljena platforma i proglas Nove odgovornosti na koju je pozvala skupština Novog optimizma: odgovornost za prošlost, sadašnjost i budućnost; odgovornost za izgovorenu reč i prećutanu istinu; odgovornost za činjenje i nečinjenje, odgovornost prema manjinama, slabijima i ugorženima; Odgovornost za ljude i životno okruženje; Odgovornost u kući i na ulici, u svom kraju i državi; Odgovornost za svakog i za sve. Na skupštini Novog optimizma dodeljena su priznanja saradnicima, pojedincima i organizacijama, za doprinos radu Novog optimizma. Nagrada je posthumno dodeljena i Danici Radić, direktorici KTV televizije.

Program je nastavljen u bašti CZKD-a gde je najpre pušten je video o poslednje dve godine aktivnosti Novog optimizma (od skupštine 2020). Posthumna priznanja potom su dodeljena i dugogodišnjim prijateljima i saradnicima pokreta, za prijateljstvo, ljubav i nesebičnu podršku, a uručene su i zahvalnice i novinarima i novinarkama, kao i medijskim kućama, za podršku i medijsku promociju sistema vrednosti Novog Optimizma. Na kraju se okupljenima obratio i ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač, koji je uputio zahvalnost Novom Optimizmu i Guti na iskazanoj solidarnosti sa ukrajinskim narodom, ali i za organizovanje više skupova podrške.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here