Dejan Petar Zlatanović – Albanija je izvršila agresiju na deo naše teritorije

0
205

Kosovo i Metohija su okupirani deo Srbije i to ne samo od NATO trupa nego pre svega SAD-a i sve što se tamo dešava dešava se kao posledica te činjenice i činjenice da je Albanija izvršila agresiju na jedan deo naše teritorije zaključio je glavni i odgovorni urednik portala Srbin info Dejan Petar Zlatanović.

Komandant Kfora, general-major Ferenc Kajari pozvao je “sve strane da se uzdrže od jednostranih akcija” i upozorio da će Kfor u slučaju nereda na severu KiM postupati u skladu sa svojim mandatom i da neće dozvoliti barikade na putevima koje, kako je naveo, onemogućavaju slobodu kretanja. Kajari je rekao da kosovske bezbednosne snage i NATO imaju dogovor o aktivnostima KBS na severu KiM, na osnovu kojeg pripadnici KBS ne mogu da idu na to područje bez saglasnosti komandanta Kfora. Kako komentariše trenutno stanje na Kosovu i pregovore Beograda i Prištine pitali smo glavnog i odgovornog urednika portala Srbin info Dejana Petra Zlatanovića.

„Kfor ostaje u potpunosti fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandata, zasnovanog na rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine – da obezbedi sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu“, kaže se u saopštenju Kfora. Navode i da trupe Kfora nisu bile angažovane u aktivnostima obuke sa Kosovskom policijom i Kosovskim bezbednosnim snagama. Kajari je ponovio da je Kfor sa zabrinutošću pratio postavljanje barikada na severu Kosova i podsetio na rizik da se tako napeta situacija pretvori u nasilne incidente.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here