Dragan Petrović – Albanska strana ne poštuje Briselski sporazum

0
73

Veoma je loše što se iz Saveta bezbednosti izvlači kosovsko pitanje, to je započela vlast demokrata, a sadašnja vlast je to u sličnom kontekstu nastavila, izjavio je naučni savetnik Dragan Petrović.

Politikolog Cvijetin Milivojević izjavio je da su pregovori između Beograda i Prištine loši otkako je Aleksandar Vučić postao predsednik Srbije, i da Srbija treba da priču o Kosovu vrati u Savet bezbednosti. Milivojević je rekao da je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija mesto odakle su inicirani pregovori Beograda i Prištine i gde će se i završiti, kao i da svako rešenje koje je bilo postignuto ide na overu u Savet bezbednosti. Da li ima istine u ovim tvrdnjama i kako gleda na pregovore pitali smo naučnog savetnika Dragana Petrovića.

Milivojević je istakao da predsednik Republike, ni po Ustavu Srbije ni po Zakonu o predsedniku Republike, ne bi smeo da bude pregovarač u pregovorima o potencijalnom ustupanju dela teritorije Srbije, jer to nije u ovlašćenju predsednika. Prema njegovim rečima, Vučić je učestvovanjem u pregovorima u Briselu „urušio instituciju funkcije predsednika Republike“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here