Saša Borojević – Korist od Otvorenog Balkana po pitanju hrane imaju Severna Makedonija i Albanija

0
96

Otvoreni Balkan je projekat koji bi trebalo da obezbedi svima divno blagostanje koje ćemo mi dobiti smatra analitičar Saša Borojević i dodaje da jedini interes po pitanju deljenja hrane imaju Severna Makedonija i Albanija jer će hranu dobijati besplatno, a uspešno će izvoziti u Srbiju svoje proizvode koji će se ovde prodavati našim građanima.

Rad međuvladinih grupa i privrednih komora zemalja članica inicijative Otvoreni Balkan nastavljen je u Tirani, sa fokusom na upravljanje i brzo reagovanje u slučaju katastrofa i udesa, nestašice hrane i energetske krize. Predstavnici članica Otvorenog Balkana, Srbije, Severne Makedonije i Albanije, složili su se da je obezbeđivanje hrane u uslovima svetske krize izazov i prioritet, zbog čega tri zemlje stvaraju mehanizme za međusobnu pomoć, saopštila je vlada u Skoplju. Kako gleda na inicijativu Otvoreni Balkan i koliko je ona korisna pitali smo analitičara Sašu Borojevića.

Zajednički prioritet članica Otvorenog Balkana je regionalno energetsko povezivanje, povećanje energetskih kapaciteta i sigurno i stabilno snabdevanje energijom, dostupno građanima, navodi se u saopštenju. Dodaje se da je regionalno povezivanje radi veće energetske stabilnosti u uslovima svetske ekonomske i energetske krize glavni fokus Vlade Severne Makedonije i da ona taj cilj „deli sa partnerima i prijateljima iz regiona“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here