Svetsko prvenstvo u rvanju – Zlatom se okitili i Nađ i Nemeš

0
152

Za tri dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u rvanju u Beogradu, Srbija je osvojila četiri zlatne medalje – Ali Arsalan je osvojio prvo zlato, potom Zurab Datunašvili, a nakon toga isto su postigli Sebastijan Nađ i Mate Nemeš. Ovim istorijskim uspehom i rvački klub Proleter je bogatiji za dve medalje sa svetskih prvenstava.

Srpski rvač grčko-rimskim stilom Sebastijan Nađ osvojio je titulu prvaka sveta, u kategoriji do 63 kg, pošto je u finalu savladao Lerija Abuladžea iz Gruzije rezultatom 3:1. Nađ je u polufinalu ubedljivo savladao Taleha Mamadova iz Azerbejdžana 5:0. Prethodno, u prvom kolu bio je bolji od Abdeldžebara Džebarija (7:1) iz Alžira, potom je u osmini finala rezultatom 5:1 savladao Razvana Arnauta iz Rumunije, dok je u četvrtfinalu pobedio Hračjua Pogosjana iz Jermenije 4:0.

Mate Nemeš, reprezentativac Srbije i rvač Proletera, je doneo Srbiji još jednu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu, pošto je u finalu rvanja grčko-rimskim stilom do 67 kilograma pobedio Iranca Mohamedrezu Geraeija. Iranac, svetski i olimpijski šampion, je bolje otvorio meč i dominantno došao do prednosti od 4:0. Nemeš je prekinuo dominaciju protivnika, sa dva poena se vratio u meč, a potom na minut i po do kraja osvojio još jedan. Nova dva boda su donela Nemešu prednost, koju je sačuvao do kraja meča. Nemeš je u polufinalu savladao Hasrata Jafarova iz Azerbejdžana sa 5:2, a pre toga je savladao reprezentativce Indije, Turske i Poljske.

“Ovo je sigurno najuzbudljiviji trenutak u mojoj rvačkoj karijeri i kao rvača koji je osvajao medalje na ovakvim takmičenjima i kao predsednika Rvačkog saveza Srbije. Presrećan sam istorijskim uspehom koji smo juče postigli i ponosan što smo domaćini najvećeg i najznačajnijeg rvačkog takmičenja. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije, gradu Beogradu na podršci. Posebno se zahvaljujem saradnicima u Rvačkom savezu Srbije i svima koji su pomogli da budemo ovde u Areni i da slavimo život, sport i prave vrednosti. Hvala organizacionom timu Svetskog prvenstva i onima koji nisu spavali kako bismo mogli da uživamo u najboljem rvanju na svetu. I hvala našim zlatnim momcima”– izjavio je Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here