Ivan Ivanović – Ne postoji put Srbije u EU

0
89

Put Srbije u EU praktično i ne postoji jer EU nikada nije želela da vidi Srbiju u zajednici evropskih naroda izjavio je predsednik konzervativnog pokreta ,,Naši’’ Ivan Ivanović .

„Poslanici Evropskog parlamenta u Strazburu usvojili su rezoluciju u kojoj se navodi da će napredak Srbije ka EU direktno zavisiti od jačanja vladavine prava, normalizacije odnosa sa Kosovom i usklađivanja sa evropskom spoljnom i bezbednosnom politikom, što uključuje uvođenje sankcija Rusiji. Rezolucija je zasnovana na izveštaju koji je sačinio izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, nama dobro poznati Vladimir Bilčik i, naravno, ona je samo još jedna u nizu ucena koja dolaze od strane EU“ naveo je Ivan Ivanović, predsednik konzervativnog pokreta „Naši“. On je rekao da je to zapravo sistem preko kojeg se ucenjuje Srbija zadnjih trideset godina i gde nam se neprekidno postavljaju neki novi zahtevi, a sve zarad nekih imaginarnih obećanja poput ovog sadašnjeg, da ćemo postati članica EU. Da li će Srbija ući u EU i šta će sve morati na tom putu da ispuni pitali smo Ivana Ivanovića, predsednika konzervativnog pokreta „Naši“.

U rezoluciji se izražava duboko žaljenje što se Srbija nije pridružila sankcijama koje je EU uvela Rusiji zbog invazije na Ukrajinu i pozivaju novoizabrane vlasti u Beogradu da se hitno usklade sa spoljnopolitičkim odlukama EU, uključujući uvođenje sankcija Rusiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here