Ljubomir Stefanović – Mi zavisimo od poljoprivrednika, ne oni od nas

0
64

Novinar portala Slavija info Ljubomir Stefanović rekao je da je sramota da država ima novca za izgradnju nacionalnog stadiona od nekoliko stotina miliona evra a nema novca da reši pitanje i probleme poljoprivrednika jer ipak mi zavisimo od njih a ne oni od nas.

Savetnik za poljoprivredu i strane investicije i član Demokratske stranke Goran Ješić nedavno je izjavio “Aleksandar Vučić je fabrici guma ‘Tojo tajers’ u Inđiji dao 130 miliona evra subvencija, ‘UBM feedu’ bezmalo 40 miliona evra, a takvih fabrika koje su dobile slične subvencije ima mnogo u Srbiji. Hoće da pravi nacionalni stadion koji košta 400 miliona evra. EPS mu je rasturen i tamo ulažemo ogroman novac iz budžeta. Plaćamo 257 miliona evra prenos Premijer lige. Ne možeš da kažeš da za poljoprivrednike nemaš 50 miliona evra, a da ovako idiotski trošiš novac iz budžeta”rekao je Ješić. Da li su protesti poljoprivrednika opravdani i kako komentariše stav države prema poljoprivrednicima pitali smo Ljubomira Stefanovića, novinara portala Slavija info.

S obzirom na to da se mesecima unazad govori o nezadovoljstvu poljoprivrednika, agroekonomista Milan Prostran ističe da hitno treba doneti sistemski zakon o regresiranju troškova proizvodnje u poljoprivredi, jer ćemo taj problem imati mnogo godina. Dakle, potreban je sistemski zakon o regresiranju đubriva, goriva za poljoprivrednike, sredstava za zaštitu bilja, semena. Istakao je i da ga posebno brine jesen, kada počinje setva uljane repice, jer je potrebno  da se kod seljaka tada stvori dohodak, da mogu da uđu u novu poljoprivrednu godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here