Dejan Mirović – Aleksandru Vučiću se olakšava kršenje Ustava Srbije i svih zakona

0
57

Vlada između Kurtijeve partije i Srpske liste pokušava da nas ubedi da između njih postoji ratno stanje a u suštini se prikriva i olakšava se Aleksandru Vučiću proces jednostranih ustupaka i kršenje ustava Srbije i svih zakona izjavio je profesor međunarodnog prava Dejan Mirović.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da redovno razmatranje situacije na Kosovu u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija potvrđuje da je stanje na terenu nestabilno, sa „učestalim incidentima i napadima na Srbe, kao i na ugroženost njihove imovine“. Brnabić je u Beogradu razgovarala sa specijalnom predstavnicom generalnog sekretara UN i šeficom Unmik-a Karolin Zijade o političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji i nastavku pregovora Beograda i Prištine. Kako komentariše političku situaciju na Kosovu pitali smo profesora međunarodnog prava Dejana Mirovića.

Srbija se zalaže za poštovanje principa međunarodnog prava i primenu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti i nastaviće da ulaže napore za očuvanje mira i stabilnosti, rekla je Brnabić i dodala da je Beograd potpuno posvećen dijalogu i istovremeno očekuje da Priština ispuni preuzete obaveze Briselskim sporazumom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here