Dragan Šormaz – Dobro je što se debata vratila u politički život Srbije

0
140

Dobro je što se u Skupštini Srbije raspravljalo o Izveštaju o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini i što se debata vratila u politički život Srbije izjavio je predsednik Evroatlantskog saveta Srbije Dragan Šormaz.

Skupština Srbije usvojila je Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini  napisan na 50 strana. 148 poslanika je glasalo “za”, a 57 protiv. Uroš Eleković, predsednik GO Nove stranke je govoreći o zasedanju skupštine u prethodnim danima istakao da je dobro i jako važno to što se debata vratila u politički život Srbije. Kako komentariše ponašanje poslanika na posebnoj sednici pitali smo predsednika Evroatlantskog saveta Srbije Dragana Šormaza.

U Izveštaju o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini pobrojane su aktivnosti u okviru pripreme i realizacije pregovora, od Zajednice srpskih opština, policije, pravosuđa, energetike, pa do dijaloga privrednih komora i transporta opasnog tereta, kao i o nestalima, što je bilo poslednje poglavlje. Sednica je trajala više od 14 sati, obeležilo ju je mnogo replika i nezadovoljstvo dela opozicije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here