Obuka za montere solarnih panela u Edukativnom centru Novi Sad

0
102

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević prisustvovao je predstavljanju obuke za montere solarnih panela u Edukativnom centru Novi Sad.

U Edukativnom centru Novi Sad održano je predstavljanje obuke za montere solarnih panela. Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević koji je govorio o prilagođavanju tržišta rada i tom prilikom rekao da nedostaju lica u oblasti usluga i visokokvalifikovana lica iz oblasti IT-a.

Direktor projekta „Bolja energija” Daniel Berg istakao je da projekat „Bolja energija” traje pet godina, a finansira ga i sprovodi USAID – Američka agencija za međunarodni razvoj.

Projekat „Bolja energija“ usmeren je na unapređenje energetske efikasnosti na nivou opština i na povećanje upotrebe obnovljivih izvora energije. Projekat će nastojati da reši pitanje nedostatka podsticaja kao i ograničenih investicija u oblasti obnovljivih izvora i energetsku efikasnost, zatim pitanje neefikasnog korišćenja energetskih resursa kao i slabo zastupljenu upotrebu obnovljivih izvora energije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here