Ministar Vulin – Država pokazala snagu, organizovanost i sposobnost da pruži zaštitu građanima

0
55

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je danas, na sastanku sa rukovodiocima MUP-a čije su jedinice bile angažovane tokom subotnjih dešavanja u Beogradu, da je država pokazala svoju snagu, organizovanost i sposobnost da pruži zaštitu građanima Beograda i njihovim gostima.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je, tokom razgovora u sedištu Posebne jedinice policije Policijske brigade, pohvalio rad i postupanje svih policijskih službenika koji su tokom subote očuvali javni red i mir i bezbednost građana i njihove imovine. On je naglasio da su sve angažovane jedinice MUP-a postupale sinhronizovano, efikasno i jedinstveno, i preneo da se intenzivno radi na identifikaciji svih lica koja su svojim ponašanjem vređala javni moral i kršila javni red i mir ili učestvovala u napadima na policiju.

Ničije uverenje ili životni stil nisu opravdanje za besramno ponašanje i vređanje srpskih svetinja i države, baš kao ni za fizičke napade na policiju, istakao je ministar, uz napomenu da je na očuvanju javnog reda i mira u subotu bilo angažovano oko 6.000 policajaca. Prema njegovim rečima, povređeno je 13 pripadnika MUP-a, privedeno je 87 lica, protiv 11 lica su podnete krivične prijave, a protiv ostalih lica prekršajne prijave, pri čemu nijedan građanin nije povređen. Nijedan policajac nije dopustio da mu njegovi lični stavovi po pitanju gej parade umanje profesionalizam i spreče da na najbolji mogući način radi svoj posao, poručio je Vulin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here