Ministarka Kisić – Poziv mladima da iskoriste prednosti programa „Moja prva plata“

0
58

Treći ciklus programa “Moja prva plata” daje šansu za više od 15.000 radnih mesta za mlade i očekujemo da će biti najuspešniji do sada, izjavila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić prilikom obilaska kompanije Nektar u Bačkoj Palanci.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić je sa predstavnicima Privredne komore Srbije (PKS) i Nacionalne službe za zapošljavnje (NSZ) posetila kompaniju Nektar u Bačkoj Palanci, koja učestvuje u programu „Moja prva plata“ od njegovog početka, a u trećem ciklusu je oglasila više od 20 radnih pozicija na kojima planira da angažuje mlade kandidate, polaznike programa. Kisić je iz Nekatara pozvala mlade da u što većem broju konkurišu za “Moju prvu platu”, da iskoriste prednosti programa i u prestižnim kompanijama steknu prvo radno iskustvo.

Tri polaznice programa ne skrivaju zadovoljstvo zbog toga što su dobile posao u ovoj porodičnoj kompaniji. Praksa je bila realizovana u Bačkoj Palanci, Novom Sadu, Beogradu, Vladičinom Hanu, u različitim sektorima, od marketinga, istraživanja i razvoja, ljuskih resursa, do finanasija i logistike.

Tokom trajanja programa „Moja prva plata“, Nacionalna služba za zapošljavanje će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 25.000 dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati 30.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti. Program sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Ministarstva omladine i sporta, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here