Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se danas u Bijeljini na otvaranju jubilarnog 20. Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „Interagro 2022“, istakavši da će Vojvodina u godinama pred nama odigrati svoju ulogu predvodnika u proizvodnji hrane, što će značiti garant i podršku i svim državama u okruženju.

„Vojvodina kao najsnažnija poljoprivredna oblast, kao pokrajina koja daje, i po obimu i po kvalitetu, najveći broj najznačajnijih poljoprivrednih proizvoda, nastaviće sa svojim proizvođačima, gazdinstivma i naučnim razvojnim institutima da pruža podršku Republici Srpskoj i svim drugim državama u regionu. Bili smo, i bićemo uvek, partneri Republici Srpskoj“, izjavio je predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović na otvaranju Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „Interagro 2022“ u Bijeljini. Čestitajući jubilej, on je podsetio na važnost izgradnje saobraćajne infrastruktre koja će nas povezivati – i kada je reč o putu od Kuzmina do Bijeljine i dalje do Banjaluke i kada je reč o Fruškogorskom koridoru.

Među pokroviteljima sajma „Interagro 2022“ jeste i Privredna komora Vojvodine kao važan činilac privrednog razvoja Pokrajine. U organizaciji Privredne komore Vojvodine, na sajmu u Bijeljini učestvuju i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Turistička organizacija Vojvodine, kompanije i udruženja iz Vojvodine.

„Činjenica da na ovom sajmu učestvuju izlagači iz deset zemalja pokazuje da je on izašao iz regionalnih okvira i ponosni smo što je postao međunarodni. Republika Srpska želi da se ekonomski poveže sa svima u regionu, ali najviše je upućena i oslonjena na Srbiju, što je prirodno“, izjavila je predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović. „Naš posao je da ulivamo sigurnost građanima i u svojoj zemlji, ali i susedima. Iako je vreme pred nama teško, želim da kažem da je Srbija uvek tu i da u njoj ima dovoljno hrane za sve“, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Otvaranju sajma prisutvovali su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić, predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, privrednici i drugi.