Momčilo Trajković – Izbor članova skupštinskog odbora za KiM vođen stranačkim interesima

0
87

Predsednik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković bio je u dva navrata predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju. Upitan da prokomentariše trenutni izbor predsednika i zamenika, Milovana Drecuna i Milice Đurđević Stamenkovski, rekao je da se radi o stranačkoj politici i da bi bilo poželjno da se otvori rasprava koja je neophodna kada je Kosovo u pitanju.

Poslanik poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” Milovan Drecun izabran je za predsednika Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju. Za izbor Drecuna na tu funkciju glasalo je 13 članova tog skupštinskog tela, dok su tri člana bila uzdržana. Za njegovu zamenicu jednoglasno je izabrana poslanica poslaničke grupe Srpska stranka Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski. Kako komentariše pomenute izbore pitali smo predsednika Srpskog nacionalnog foruma Momčila Trajkovića.

Nakon izbora, Drecun se zahvalio na ukazanom poverenju i istakao da se nada da će sednice Odbora za Kosovo i Metohiju u narednom periodu držati uz puno međusobno uvažavanje, uz tolerantnu, kulturnu raspravu, i dodao da težina pitanja o kojima će razgovarati zahteva od njih odgovornost i postizanje što je moguće većeg konsenzusa o tim pitanjima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here