Ministar Vulin – Koridor 10 i ove sezone najbezbednija saobraćajnica u Evropi

0
46

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je, nakon što je održana tromesečna akcija pojačanih mera i aktivnosti policije na Koridoru 10, istakao da je ostvareno povoljno stanje bezbednosti na ovom putnom pravcu, kao i da je zahvaljujući odgovornom i predanom radu pripadnika policije, Koridor 10 najbezbednija saobraćajnica u Evropi.

 Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je izjavio da je Koridor 10 najbezbednija saobraćajnica u Evropi navodeći da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sa ciljem organizovanog i planskog pružanja bezbednosne zaštite domaćim i stranim državljanima koji su u toku letnje turističke sezone putovali Koridorom 10 sproveli akciju u periodu od 15. juna do 15. septembra 2022. Ministar unutrašnjih poslova istakao je da je  povećano prisustvo policije na Koridoru 10 značajno doprinelo  smanjenju činjenja prekršaja i krivičnih dela.  “Tokom 2022. godine Koridorom 10 prošlo je više od 14 miliona lica i 4 miliona vozila što jasno govori sa aspekta bezbednosti koliko je naš koridor 10 bezbedan i siguran“ rekao je Vulin.

Velika vidljivost i prisustvo policije, kao i njihov efikasni rad, doprineo je smanjenju činjenja prekršaja i krivičnih dela iz svih oblasti na Koridoru 10. Ukupan broj krivičnih dela izvršenih na putnim pravcima Koridora 10 smanjen je za 35,87 odsto u odnosu na 2021. godinu, izvršeno je 59 krivičnih dela, dok su u 2021. godini izvršena 92 krivična dela.  Takođe, smanjen je broj krivičnih dela izvršenih na parking prostorima benzinskih pumpi, ugostiteljskih objekata i uređenim odmorištima na putnim pravcima Koridora 10 za 25 odsto, tokom letnje turističke sezone 2022. godine, izvršeno je devet krivičnih dela sa manjom materijalnom štetom. „Ja sam zaista ponosan na sve moje policajce angažovane na očuvanju bezbednosti Koridora 10″, istakao je ministar Vulin.

On se zahvalio svim policijskim službenicima koji su svojim radom doprineli da Koridor 10 i ove letnje sezone, baš kao i prethodne godine bude najbezbednija saobraćajnica u Evropi i što je najvažnije, da domaći i strani državljani koji prolaze Koridorom 10 budu sigurni i bezbedni i da su uvek i u svakom trenutku imali i imaju kome da se obrate za pomoć.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here