Momčilo Trajković – Poseta Ane Brnabić Kosovu je licemerna

0
109

Predsednik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković smatra da ljudima na Kosovu ne treba pomoć već rešavanje problema mada kako ističe srpska politika niti ga rešava niti ga drugom daje.

Poseta premijerke Srbije Ane Brnabić Kosovu bila je stranački događaj, a poruke koje je poslala pokazuju da Srbija nema ozbiljnu strategiju za kosovski problem, smatraju pojedini predstavnici društvenog i političkog života južno i severno od reke Ibar. Pored nekoliko stotina građana premijerku Anu Brnabić na severu Kosova dočekali su funkcioneri Srpske liste, partije koja ima podršku zvaničnog Beograda i čiji su funkcioneri istovremeno i članovi Srpske napredne stranke. Kako gleda na premijerkinu posetu ali i obećanja da će Srbija nastaviti da ulaže u srpske sredine na Kosovu pitali smo predsednika Srpskog nacionalnog foruma Momčila Trajkovića.

Premijerka Srbije Ana Brnabić prvi put je posetila Kosovo od kako je 2017. godine izabrana za predsednicu Vlade. Brnabić je u Severnoj Mitrovici navela da želi da pošalje jasnu poruku, a to je poruka mira, stabilnosti i tolerancije. Navela je kako će vlasti iz Srbije, uključujući predsednika Aleksandra Vučića, uvek biti uz srpsku zajednicu na Kosovu, te dodala da joj je drago što na Kosovo boravi “u ovako teškom trenutku”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here