Teša Tešanović – Rusi nemaju dovoljan broj trupa da pokriju linije fronta

0
106

Veliki je problem što Rusi u Ukrajini ne vode totalni rat nego specijalnu vojnu operaciju i kao posledicu toga nemaju dovoljan broj trupa da pokriju linije fronta izjavio je novinar Teša Tešanović.

Ukrajinska vojska povratila je 6.000 kvadratnih kilometara od Rusije u kontraofanzivi ovog meseca, rekao je predsednik te zemlje Volodimir Zelenski. Pozvao je Zapad da uvede dodatne sankcije Moskvi i ubrza isporuku sistema naoružanja kako bi se ukrajinskim trupama omogućilo da konsoliduju kontrolu nad vraćenom teritorijom. Kako komentariše trenutna dešavanja u Ukrajini pitali smo novinara Tešu Tešanovića.

Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije, navodi da se Moskva ne protivi pregovorima. Međutim, Ukrajina navodi da su oni mogući tek posle njihove pobede. „Nismo protiv pregovora, ne odbijamo pregovore, ali oni koji odbijaju treba da shvate da što duže odugovlače ovaj proces, biće teže pregovarati“, rekao je on. Kao primer, Lavrov je naveo razgovore Rusije i Ukrajine u Istanbulu krajem marta prilikom kojih nije postignut sporazum.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here