Vulin – Opremanje Specijalne antiterorističke jedinice

0
109

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin posetio je pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice u njihovoj bazi, gde im je obezbeđena nova atletska staza, nove pešadijske prepreke, teretana u spoljnim uslovima, kao i druga modernizovana oprema koja ima za cilj da unapredi i poboljša obuke i treninge pripadnika SAJ-a.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin posetio je pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice u njihovoj bazi,  i tom prilikom izjavio da su u proteklom periodu izvođeni radovi na izradi atletske staze, spoljne teretane, renoviranju odbojkaškog terena, formiranju novog poligona za specijalističku obuku prema standardima međunarodnog takmičenja specijalnih jedinica, a sve u cilju povećanja kvaliteta obuke i treninga pripadnika SAJ-a. Ministarstvo unutrašnjih poslova je u proteklih godinu i po dana uložilo značajna sredstva u opremu i obuke za pripadnike ove najelitnije jedinice. Pripadnicima SAJ-a obezbeđena je najnovija oprema za rad i izvršavanje zadataka u noćnim i u zimskim uslovima, baš kao što je obezbeđena i najsavremenija oprema koju koriste ronioci SAJ-a i padobranci, poručio je ministar Vulin, istakavši da pored opreme i obuka, MUP ulaže i u svoje kadrove, te da je u toku postupak prijema novih pripadnika u SAJ.  „U proteklom periodu vršene su rigorozne selekcije za prijem novih pripadnika u Specijalnu antiterorističku jedinicu. Odabrani su najbolji i najspremniji kandidati i oni će uskoro postati pripadnici SAJ-a i deo MUP-a Srbije. “, poručio je ministar.

„Od izuzetnog je značaja da pripadnici SAJ-a svoje zadatke obavljaju efikasno i uspešno radi što veće zaštite države i naroda, ali mi je kao ministru unutrašnjih poslova isto tako važno da pripadnici SAJ-a prilikom izvršavanja teških i složenih zadataka budu bezbedni i sigurni i zato ovako intenzivno ulažemo u njihove obuke i opremu i to ćemo činiti i u narednom periodu”, rekao je Vulin. Ministru unutrašnjih poslova Srbije uručena je plaketa od strane Specijalne antiterorističke jedinice kao izraz zahvalnosti za svu pomoć i podršku koju je ministar Vulin pružio ovoj jedinici u proteklih godinu i po dana. Vulin je istakao da pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice po obučenosti i opremljenosti stoje rame uz rame sa svakom drugom evropskom specijalnom jedinicom i izrazio zahvalnost svim pripadnicima SAJ-a na posvećenom radu i spremnosti da se u svakom trenutku žrtvuju za svoju državu i narod, te da im je država na čelu sa predsednikom Vučićem duboko zahvalna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here