Dejan Mirović – Vučićeve izjave se sastoje od zlih namera i neistina

0
77

Nijedna izjava Aleksandra Vučića nije relevantna jer je sastojana od zlih namera i neistina rekao je profesor međunarodnog prava Dejan Mirović i podsetio na izjavu koju je Vučić dao u maju ove godine da ćemo živeti deset puta bolje ako uvedemo sankcije Rusiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ako krajem septembra Evropski savet i Evropska komisija donesu odluku da ograniče cenu gasa Rusiji da ta zemlja može da isključi gasovod za Evropu i gasa neće biti, bez obzira koliko košta. „Biće komplikovano ako na sednicama Evropskog saveta i Evropske komisije krajem septembra odluče da stave maksimalne cene gasa za Ruse. Od tog sekunda Rusi mogu da donesu odluku da isključe gas za Evropu, cena gasa više nije važna, onda ga nema i onda se smrzavate“, rekao je Vučić. Kako gleda na pomenute navode predsednika Vučića i da li smatra da je taj scenario moguć pitali smo profesora međunarodnog prava Dejana Mirovića.

Dodao je da će onda cena struje sa današnjih 400 evra po megavatsatu skočiti na 40.000 evra što, kako je rekao, “ni Nemačka ne može da plati ili može samo Nemačka i niko više”. Istakao je da se stvari komplikuju, da je jedna afrička zemlja tražila da kupi hranu za 600 miliona dolara, a druga za 450 miliona. “Svi hoće da kupe od Srbije, a mi moramo da vidimo koliko i šta da sačuvamo”, rekao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here