Davor Kalajžić – Evroprajd prikazao bezakonje ovog režima

0
69

Održavanjem Evroprajda u Beogradu na površinu su isplivale sve slabosti, katastrofe i bezakonje ovog režima izjavio je bivši diplomata Ujedinjenih nacija Davor Kalajžić.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je da će podneti krivične prijave protiv nekih učesnika manifestacije Evroprajd u Beogradu. Kako je naveo, određenom broju lica izdaće zabranu ulaska u Srbiju. “Znamo ko su, znamo odakle su, znamo iz kojih su zemalja. Postoji pravni put da se dođe do njih i mi ćemo krenuti tim pravnim putem”, kazao je Vulin, komentarišući fotografije nastale ispred crkve Svetog Marka u Beogradu tokom Evroprajda. Kako komentariše nedavno održavanje Evroprajda u Beogradu pitali smo profesora Davora Kalajžića.

Protivnici Evroprajda, manifestacije za promociju LGBT prava koja se svake godine održava u drugoj zemlji, nakon beogradske Prajd šetnje u javnosti su isticali pojedine scene koje su okarakterisali kao neprimerene i uvredu za javni moral. Organizatori Prajda javno su se ogradili i izrazili žaljenje ukoliko je došlo do povrede religijskih i nacionalnih osećanja. “Beograd prajd ne podržava bilo kakav vid ponašanja koji nije u skladu sa prethodno izdatim uputstvima i zakonima Srbije, objavila je organizacija Beograd Prajd.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here