Miodrag Gavrilović – Posledice sankcija Rusiji

0
101

Svaki rat je mnogo teži nego bilo koji oblik mira, izjavio je potpredsednik Demokratske stranke i narodni poslanik Miodrag Gavrilović komentarišući uvođenje sankcija Rusiji i njihov uticaj kako na Rusiju tako i na zemlje koje su uvele sankcije.

Evropa više pati od posledica sankcija koje je uvela Rusiji zbog rata u Ukrajini, nego sama Moskva, i bilo bi najbolje da se odustane od osmog paketa kaznenih mera, jer će on samo dodatno produbiti probleme, saopštio je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku. Da li ima istine u ovim navodima pitali smo potpredsednika Demokratske stranke i narodnog poslanika Miodraga Mišu Gavrilovića.

Kada je u pitanju uvođenje sankcija Rusiji Evropski parlament (EP) će tražiti od Evropske unije (EU) da obustavi pristupne pregovore sa Srbijom dokle god Srbija ne uvede sankcije Rusiji. Ovo stoji u nacrtu izveštaja o novoj strategiji EU u procesu proširenja. Oko ovog dokumenta će zastupnici EP raspravljati na spoljnopolitičkom odboru 13. oktobra, a konačna verzija nacrta će dobiti formu Rezolucije Evropskog parlamenta, na glasanju koje se očekuje u toku novembra. Rezolucije EP nisu pravno obavezujuće za zemlje članice niti ostale evropske institucije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here