Duško Kuzović – Treći svetski rat je počeo sa Kosovom i završiće se sa Kosovom

0
282

Upoređujući situacije na Kosovu i Ukrajini, prof. dr Duško Kuzović je rekao da je Kosovo jedinstveni primer u istoriji diplomatije, treći svetski rat je počeo sa Kosovom i završiće se sa Kosovom. Istakao je i da SAD i NATO pakt zloupotrebljavaju narod Ukrajine pričajući im da žele da budu deo EU i NATO pakta iako to zapravo nije istina.

Zapadne zemlje odbijaju da priznaju rezultate referenduma u Donjecku i Lugansku, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti zbog svojih geopolitičkih interesa, izjavio je bivši premijer Slovačke Jan Černogorski. Obe republike i oba regiona će preći iz geopolitičke sfere Zapada u geopolitičku sferu Rusije. Zapad će oslabiti. Kada je bio obrnuti proces, na primer, u slučaju Kosova, zapadne zemlje su priznale promenu statusa čak i bez referenduma – kazao je Černogorski. Koliko je situacija u Donjecku, Lugansku, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti uporediva sa Kosovom i zašto za ova dva slučaja postoje različiti aršini pitali smo profesora Duška Kuzovića.

Od 23. do 27. septembra na teritoriji Donjecke narodne republike, Luganske narodne republike, Zaporoške i Hersonske oblasti održani su referendumi na kojima je stanovništvo dalo apsolutnu podršku ujedinjenju s Rusijom. Lideri DNR, LNR, i predstavnici administracija dve oblasti su u međuvremenu doputovali u Moskvu, gde, kako su rekli, treba da bude dovršena pravna procedura o ulasku republika i oblasti u sastav Rusije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here