Milica Đurđević Stamenkovski – Kako strani ambasador može da odlučuje o događajima u Srbiji?

0
171

Srbija je kao država pokazala neozbiljnost jer smo dozvolili da bilo koji ambasador pomisli da je taj koji može da odlučuje da li će se neki događaj dogoditi bez obzira na njegov bezbednosni rizik i sadržaje izjavila je predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

Predsednica Srpske stranke Zavetnici i narodna poslanica Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da odluka Aleksandra Vučića i Ane Branbić da dozvole šetnju učesnika “Evroprajda” predstavlja suspendovanje pravnog poretka Republike Srbije i “dokaz da su strani ambasadori iznad zakona naše zemlje”.  Đurđević je kazala da je MUP zabranio šetnju i da je Upravni sud odbio tužbu organizatora “Evroprajda”, i da će zbog nepoštovanja tih odluka posledice održavanja Parade ponosa biti ogromne i dalekosežne. Na kakve posledice je mislila pitali smo Milicu Đurđević Stamenkovski.

Evroprajd nije održan u skladu sa obavezama Srbije prema Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima, poručili su u pismu Vladi poslanici Evropskog parlamenta. Navode da su zabrinuti zbog sistematske mržnje prema LGBT zajednici i da taj problem mora da reši Vlada. Srbija je bila dužna da zaštiti slobodu okupljanja i obezbedi sve učesnike, piše u pismu poslanika Evropskog parlamenta. Dodaju da će zabranjena, pa skraćena šetnja, biti prepoznata u narednom izveštaju o Srbiji. Pismo je upućeno ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, ministarki za evropske integracije Jadranki Joksimović i ministarki za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordani Čomić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here