Srđan Škoro – Niko normalan ne čita Informer

0
150

Informer ničemu ne služi i to niko normalan ne čita izjavio je novinar Srđan Škoro komentarišući objavljivanje intervjua sa serijskim silovateljem u ovom listu. On je napomenuo da je tim intervjuom skrenuta pažnja sa mnogo važnijih tema poput poskupljenja i nestašice.

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević napadnut je na Terazijama, u neposrednoj blizini redakcije. Vučićevića je pesnicom u glavu udarila jedna od aktivistkinja koja protestuje ispred Informera zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem. Kako komentariše intervju sa serijskim silovateljem ali i napad na glavnog urednika Informera pitali smo novinara Srđana Škora.

Predsednica Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je povodom objavljivanja intervujua sa višestrukim silovateljem u Informeru, da REM nema veze s tim slučajem i odbacila kritike na račun REM-a.  Ona je ocenila da su licemerne reakcije zbog objavljivanja intervjua i u tom kontekstu kao primer navela intervju novinara Ej-Bi-Sija sa Osamom bin Ladenom i intervju sa masovnim ubicom i silovateljem Tedom Bandijem dan pre njegovog pogubljenja, koji se, kako tvrdi, razmatra kao društveno koristan u Americi već 30 godina. Ona je navela i da je jedan dnevni list, koji nije imenovala, ali je rekla da sebe naziva nezavisnim, objavio na naslovnoj strani intervju sa osuđenim seksualnim prestupnikom prema muškarcima, a da se sada zgražava nad onim što je uradio Informer. Zekić je rekla da je prvo na društvenim mrežama objavljeno kretanje višestrukog silovatelja, što su štampani mediji preuzimali, a na kraju je Informer došao do njega, što, smatra ona, jeste ekskluziva. Zekić ne vidi razlog „za ovakvu histeriju” i smatra da je situacija „vrlo kompleksna”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here