Mirović otvorio novoizgrađeni blok Medicinskog fakulteta u Novom Sadu

0
127

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas novoizgrađeni blok Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, objekat površine 2.700 kvadratnih metara. Reč je o zajedničkom projektu za koji je Pokrajinska vlada izdvojila 143 miliona dinara uz učešće Medicinskog fakulteta u iznosu od 190 miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović izjavio je danas prilikom otvaranja novoizgrađenog bloka Medicinskog fakulteta u Novom Sadu da zdravstvo traži kontinuitet ulaganja i u ljude i u opremu, kako bi se ova važna oblast razvijala na najbolji mogući način. „Ovaj objekat omogućiće još bolje uslove i za studiranje i za naučni rad, čije kontinuirano unapređivanje i jeste naš glavni cilj“, izjavio je Mirović i podsetio na to da je kompletna revitalizacija i modernizacija pokrajinskog zdravstvenog sistema, još od 2016. godine, jedan od ključnih prioriteta Pokrajinske vlade, u koji je uloženo 16 milijardi dinara.

Dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Snežana Brkić je rekla da je ovo veliki dan za Medicinski fakultet, jedan od najvećih fakulteta u okviru Univerziteta u Novom Sadu.

Na novosadskom Medicinskom fakultetu trenutno ima više od 5.500 studenata na svim nivoima studija, kao i oko hiljadu specijalizanata. Do sada je odškolovao preko 13.000 diplomaca, od kojih oko devet hiljada lekara. Na Medicinskom fakultetu trenutno radi 630 predavača. U okviru novoizgrađenog dela Medicinskog fakulteta nalazi se šest laboratorija, specijalizovani kabinet za zdravstvenu negu, kabinet za logopede i fizioterapeute, amfiteatri, dve garaže –koje Medicinski fakultet do sada nije imao, prostor za skladištenje opasnih materija i drugi pomoćni objekti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here