Sastanak Aleksandra Vulina sa predsednikom Agencije Evrodžast Ladislavom Hamranom

0
82

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsednikom Agencije Evropske unije za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima Evrodžast Ladislavom Hamranom, sa kojim je razgovarao o nastavku saradnje na međunarodnom nivou kada je reč o borbi protiv svih vidova kriminala.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsednikom Agencije Evropske unije za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima Evrodžast Ladislavom Hamranom. Dvojica sagovornika složila su se da je saradnja u prethodnih godinu i po dana između srpske policije i ostalih evropskih policija podignuta na viši nivo. Ministar Vulin istakao je da organizovani kriminal ne poznaje granice, da je to globalni problem koji treba rešavati zajednički, jedinstveno, na ozbiljan i odgovoran način. „Tokom saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i Evrodžasta, u proteklih godinu i po dana, značajno je unapređena operativna saradnja i rad pripadnika Uprave kriminalističke policije sa kolegama iz drugih zemalja, posebno na polju razmene informacija iz oblasti visokotehnološkog kriminala, pranja novca i krijumčarenja ljudi“, kazao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Predsednik Evrodžasta Hamran zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu na izuzetnoj saradnji, istakavši da je Republika Srbija pouzdan i siguran partner u borbi protiv organizovanog kriminala. Hamran je dodao da je srpska policija postigla značajne rezultate u proteklih godinu i po dana i da je dala veliki doprinos u zajedničkim međunarodnim akcijama usmerenim protiv svih oblika kriminala. Na sastanku je predstavljen projekat „Podrška EU regionalnoj bezbednosti na Zapadnom Balkanu“, čiji je cilj jačanje borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma, kao i bezbednost granica. U okviru ovog projekta Evrodžast je jedan od partnera koji sprovode navedeni projekat u oblasti pravosudne saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here