Đorđe Vukadinović – Naslovnica sa Vučićem kao Hitlerom neozbiljna i glupa

0
71

Naslovna strana hrvatskog lista “Ekspres” na kojoj je Vučić predstavljen kao Hitler je nastavak prepucavanja Beograda i Zagreba, odnosno pojedinih srpskih i hrvatskih političara izjavio je politički analitičar Đorđe Vukadinović naglasivši da se u politici treba ponašati dostojanstveno i gospodski i državnički se uzdići iznad ovakvih situacija.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i lider socijalista Ivica Dačić reagovali su na sramotnu naslovnu stranu hrvatskog lista “Ekspres” na kojoj je srpski predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljen kao Hitler. Uporediti unuka ustaške žrtve Aleksandra Vučića sa Hitlerom, to mogu samo Hrvati. Mediji i političari u Hrvatskoj znaju da između Vučića i Hitlera nema sličnosti, ali bolje znaju da između politike prema Srbima i Srbiji savremene Hrvatske i Nezavisne Države Hrvatske nema nimalo razlike, rekao je Vulin. Kako komentariše pomenutu naslovnu stranu pitali smo političkog analitičara Đorđa Vukadinovića.

Ovim povodom oglasila se i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić i istakla je da je “poređenje predsednika Vučića sa Hitlerom izrugivanje svim žrtvama nacizma, a pre svega srpskim žrtvama koji su stradali u nacističkoj NDH”. To je nastavak kampanje protiv našeg predsednika, koji se bori da istina o stradanju srpskog stanovništva u Jasenovcu dopre do evropske i svetske javnosti. Zamislimo da neko u Nemačkim medijima predstavlja premijera Izraela kao Hitlera? Naravno da je tako nesto nemoguće – kazala je Kisić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here