Miroslav Parović – Ovaj kriminalni i ucenjeni režim mora da padne da bi Srbija preživela

0
27

U zemlji kao što je Srbija u kojoj nema radničkih prava i u kojoj se trudnice teraju sa posla nema mesta za Evroprajd, rekao je Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta naglasivši da je upravo ta manifestacija pokazala kakav je režim Aleksandra Vučića.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je nedavno održani Evroprajd pokazao da je Srbija ozbiljna država, koja, kako kaže, na prvom mestu poštuje sve svoje građane, Ustav i zakone. „Sve ono što smo našim građanima pričali, to smo i ispunili. Svi koji su provocirali će odgovarati, kao i oni što su pokušali da probiju kordon policije i dođu do učesnika drugog događaja, kako bi se sa njima obračunavali“, rekla je Brnabić. Kako komentariše održani Evroprajd i šetnju održanu 17. septembra pitali smo Miroslava Parovića iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Učesnici “Litije za spas Srbije” koja je u nedelju, 02. oktobra krenula od zgrade Patrijaršije, zastali su na putu do crkve Svetog Marka kod sedišta Ustavnog suda, pozivajući tu instituciju da “poštuje šta u Ustavu piše, da je brak zajednica muškarca i žene”. Sveštenik Jovan Babić, koji je tu služio molitvu “za svetinju braka i porodicu”, rekao je da je na Ustavnom sudu “odgovornost da tako ostane zauvek”. Prolazeći centrom Beograda učesnici litije su kadili ulice tamjanom, zbog održavanja Evroprjad šetnje 17. septembra. Isred Prajd info centra, istakli su transparent “Zabraniti promociju sodomije na 100 godina”. Par stotina učesnika litije zastalo je i kod spomenika ruskom caru Nikolaju II odajući poštu, kako su naveli, “caru mučeniku”. U obraćanju kod crkve Svetog Marka, gde je litija završena, profesor Filozofskog fakulteta Miloš Ković je rekao da je “to duhovni rat i borba za naše svetinje”, podsećajući da su pored te crkve prošli i učesnici Evroprajda. Prema njegovim rečima, američki ambasador Kristofer Hil “ponizio je naše vlasti održavanjem Evroprajda, jer su sve što su prethodno govorili pogazili”. “Nismo u sukobu sa onima koji su tada šetali, već sa imperijom i zlom ideologijom”, rekao je Ković. Učesnici “Litije za spas Srbije” nosili su prolazeći centralnim beogradskim ulicama i ikone Svetog Save i drugih svetaca, kombinovanu srpsko-rusku zastavu, i transparente na kojima je pisalo “Sveti oče Savo moli Boga za nas” i “Kosovo je srce Srbije”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here