Dejan Mirović – Vučić se obavezao da neće lobirati za povlačenje priznanja Kosova

0
70

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obavezao da više neće lobirati za povlačenje priznanja Kosova i u tom smsilu ne treba se zavaravati jer to nije uradio ni Ivica Dačić izjavio je profesor međunarodnog prava Dejan Mirović.

Mandatarka za sastav nove vlade i aktuelna premijerka Ana Brnabić izjavila je da je sigurna da će u budućnosti biti još zemalja koje će povući priznanje tzv. Kosova i podvukla da se time slabi pozicija Prištine u želji da postane član međunarodnih organizacija. Brnabić je rekla da je, bez bilo kakve dileme, povlačenje priznanja jedan od najznačajnijih pokazatelja ispravne, dosledne i dobro planirane politike koju Srbija godinama vodi, a koju je trasirao i koju sprovodi predsednik Aleksandar Vučić. Koje bi zemlje mogle da povuku priznanje tzv.Kosova pitali smo Dejana Mirovića.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da će posle nastavka akcije Srbije za povlačenje priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, broj država koje će to učiniti biti sve veći. “Nastavak akcije povlačenja priznanja ‘Kosova’ je logični odgovor na to kakvu politiku vodi Priština. Taj odgovor ih i najviše boli. Siguran sam da će sve zapadne zemlje osuditi našu akciju povlačenja priznanja, a niko ni reč nije rekao protiv zahteva Prištine za, recimo, prijem u Savet Evrope”, naveo je Dačić. On je dodao da akcija Beograda ruši zapadni koncept da je sve gotovo i da Srbija samo treba da prizna Kosovo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here