Mlađan Đorđević – Ne vode rat Rusija i Ukrajina već Zapad i Rusija

0
70

Svi bi želeli da se sukob u Ukrajini završi jer strada jedan isti narod, to nije rat Rusije i Ukrajine nego rat NATO pakta i zapadnog sveta protiv Rusije u cilju da se Rusija rasparča i uništi izjavio je predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je indijskom premijeru Narendri Modiju da želi “što je moguće pre” da završi sukob u Ukrajini izrazivši razumevanje za “zabrinutost” Indije oko tog pitanja. „Znam vaš stav oko sukoba u Ukrajini, vašu zabrinutost… Uradićemo sve moguće da se sve završi najbrže što je moguće“, rekao je Putin u razgovoru sa Modijem tokom Samita Šangajske organizacije za saradnju u Samarkandu u Uzbekistanu. „Nažalost“, dodao je Putin, „suprotstavljena strana, vođe Ukrajine, odbila je svaki pregovarački proces i rekla da želi da postigne ciljeve vojnim putem, na bojnom polju“, prenela je ruska televizija. Da li se sukobu nazire kraj i kako gleda na Putinovu izjavu pitali smo predsednika pokreta Oslobođenje Mlađana Đorđevića.

Indija se uzdržala od izričite osude ruske invazije Ukrajine koja je izazvala skok cena nafte i drugih osnovnih proizvoda, podseća Frans pres. Nju Delhi je nazvao Moskvu “neophodnim stubom” indijske spoljne politike zbog njenog strateškog partnerstva za nacionalne bezbednosti. Putin je rekao da se odnosi Indije i Rusije “razvijaju” i da dve zemlje imaju “privilegovano partnerstvo”. Modi je istakao značaj “demokratije, diplomatije i dijaloga”, i rekao da će s Putinom razgovarati o “načinu za unapređenje puta mira”. To je bio prvi direktan susret te dvojice lidera od početka ruske invazije u Ukrajini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here