Mirović – 534 miliona dinara za opremanje nove zgrade RTV-a

0
56

Pokrajinska vlada izdvojila je 534 miliona dinara za finansiranje projekta „Nastavak tehničko-tehnološkog opremanja nove zgrade Javne medijske ustanove RTV – faza 2“, čijom realizacijom će biti stvoreni uslovi da deo zaposlenih, koji je i dalje u staroj, neuslovnoj zgradi, pređe u novu zgradu.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović potpisao je danas ugovor o finansiranju projekta „Nastavak tehnicko-tehnoloskog opremanja nove zgrade Javne medijske ustanove RTV – faza 2“ i tom prilikom izjavio da će na taj način biti kompletirana celina te da će biti obezbeđeni mnogo bolji uslovi za sve redakcije i dovršen ovaj važan posao, započet 2017. godine. Ugovor su potpisali pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i v.d. direktor JMU RTV Jožef Klem.

Ovaj ugovor omogućiće kompletno opremanje Studija 1 i Studija 2 i odgovarajućih audio i video režija, opremanje Njuz deska dodatnom IT opremom i softverima, opremanje dela audio-video data centra, dopunu audio i video infrastrukture, sistem za emitovanje televizijskog programa u HD tehnologiji za oba televizijska kanala i centralizovani sistem za pripremu, proizvodnju, izvođenje, distribuciju i arhiviranje informativnog programa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here