Vučić prisustvovao otvaranju puta od Novog Pazara do Tutina

0
57

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Raški i Moravički okrug. Rekonstruisani put od Novog Pazara do Tutina, u dužini od 20,5 kilometara, otvoren je u prisustvu Vučića. Predsednik je obišao i rekonstruisani put Pridvorica–Devići kod Ivanjice, u koji je država uložila oko 400 miliona dinara bez PDV-a.

Rekonstruisani put od Novog Pazara do Tutina, u dužini od 20,5 kilometara, otvoren je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vrednost radova, na kojima je glavni izvođač bila turska firma Tašjapi, iznosila je 24 miliona evra, a projekat je finansiran sredstvima koje je država obezbedila iz kredita Turske, uz kamatu od 2,5 odsto. Otvaranju puta prisustvovali su i ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, generalni konzul Turske u Novom Pazaru Bašar Basol, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić, predstavnici opštine Tutin, potpredsednik Skupštine Srbije Usame Zukorlić, kao i predstavnici Tašjapija.

Predsednik Vučić posetio je Moravički okrug i obišao rekonstruisani put Pridvorica–Devići kod Ivanjice, u koji je država uložila oko 400 miliona dinara bez PDV-a. Put je završen, ostali su zaštita kosina, horizontalna i vertikalna signalizacija, opremanje dela puta. Vrednost radova na rekonstrukciji puta iznosi, kako je rečeno u Ministarstvu građevinarstva, 400 miliona dinara bez PDV-a, a izvođač je preduzeće “Putevi Ivanjica”. Trenutno se gradi pločasti propust i izrađuje konstrukcija puta na toj deonici, dok je saobraćaj omogućen preko privremenog prelaza. Tokom 2022. godine urađena je rehabilitacija lokalnog puta Pridvorica–Devići u dužini od 3,17 kilometara, čija je vrednost 149 miliona dinara, kao i sanacija klizišata “Devići” za šta je izdvojeno 38,4 miliona dinara. Ovaj put povezuje pet mesnih zajednica u kojima živi oko 3.500 ljudi, dok školu pohađa oko 140 đaka. Put Pridvorica–Devići izgrađen je 1991. godine i od tada nije bilo značajnijih ulaganja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here