Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je danas kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici, istakavši da je ovo još jedna važna investicija u oblasti obrazovanja i ulaganje u zdravije detinjstvo.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je danas kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici i tom prilikom rekao „Ovo je početak velikog posla – investicije čija je vrednost oko 430 miliona dinara, koju zajednički finansiraju Pokrajinska vlada i Grad Sremska Mitrovica, a čijom realizacijom će deca dobiti novu fiskulturnu salu gde će razvijati sportske veštine i koristiti slobodno vreme za sportske aktivnosti“. Mirović je ocenio da je obrazovanje izuzetno značajno za čitavu naciju, a da je veoma važno u kakvim uslovima se deca školuju i borave, naročito u manjim sredinama, te da će stoga Pokrajinska vlada, u još većem obimu, nastaviti sa finansiranjem pripreme projektne dokumentacije, sanacije postojećih objekata osnovnih i srednjih škola i izgradnje novih širom Vojvodine. Sa novom školom i novom fiskulturnom salom učenici i zaposleni će imati savremene uslove za rad i boravak i postizanje boljih rezultata, izjavila je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Projektom u Mačvanskoj Mitrovici predviđena je sala površine 995 kvadratnih metara, koja će zadovoljavati normative za sve dvoranske sportove, sa tribinama za posetioce kapaciteta 205 sedećih mesta i pratećim prostorijama. Osim toga, planirana je i izgradnja prostorija za đački restoran, učionica za tehničko i dnevni boravak, kao i tehničkih prostorija. Događaju su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.