Milica Đurđević Stamenkovski – Politika sankcija najviše bi bila pogubna za građane

0
83

Sveukupan položaj srpskog naroda u velikoj meri zavisi od odnosa sa Ruskom federacijom i zašto bismo rušili mostove koje su naši preci vekovima gradili izjavila je predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski. Dodala je i da politika sankcija ne vodi ničemu, pogubna je i pogađa samo građane a ne političke elite.

Evropski parlament pozvaće Evropsku Uniju da ne nastavi pregovore sa Srbijom ako se Beograd ne uskladi sa spoljnom politikom EU i ne uvede sankcije Rusiji. Brisel, ali i Sjedinjene Američke Države navodno nemaju više strpljenja za Srbiju. Amerika smatra da nijedna zemlja ne bi trebalo da proširuje saradnju sa Rusijom, a povod je bio odluka Ministarstva spoljnih poslova da potpiše plan konsultacija sa ruskim ministarstvom. Šta Srbija može da očekuje ako uvede, a šta ako ne uvede sankcije Rusiji pitali smo predsednicu stranke Zavetnici Milicu Đurđević Stamenkovski.

O nacrtu izveštaja poslanici Evropskog parlamenta će raspravljati na spoljnopolitičkom odboru 13. oktobra, a konačna verzija nacrta će dobiti formu Rezolucije Evropskog parlamenta, na glasanju koje se očekuje u novembru. Rezolucije Evropskog parlamenta nisu pravno obavezujuće za zemlje članice niti ostale evropske institucije. Evropske socijaldemokrate, druga po veličini grupacija u Evropskom parlamentu, je već saopštila da smatraju da EU ne može da nastavi pristupne pregovore sa Srbijom ako se ne uskladi sa sankcijama EU protiv Rusije i najavili da će se to uvrstiti u predstojećem izveštaju Evropskog parlamenta o proširenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here