Stefanović – Otvaranje 10. Međunarodne konferencije „Oteh 2022.“

0
95

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović otvorio je danas na Vojnotehničkom institutu jubilarnu 10. Međunarodnu konferenciju iz oblasti  odbrambenih tehnologija “Oteh 2022“. On je ovom prilikom istakao da je tokom prethodne dve godine u naoružanje Vojske Srbije uvedeno ukupno 61 sredstvo naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović otvorio je danas na Vojnotehničkom institutu jubilarnu 10. Međunarodnu konferenciju iz oblasti  odbrambenih tehnologija “Oteh 2022“. On se na početku posebno zahvalio Vojnotehničkom institutu, ne samo što je domaćin ovako značajne konferencije, već što je okosnica rada na gotovo svim proizvodima naše domaće odbrambene industrije i istinski integrator različitih složenih sistema, koji su danas deo našeg naoružanja i vojne opreme.

Kada ste vojno neutralni, ne smete da zavisite samo od uvoza. I zato smo investirali u domaću pamet, naše ljude, domaće institute, domaće fabrike. Njihovi projekti i proizvodi danas čine bazu opremljenosti naših oružanih snaga – rekao je ministar Stefanović

Ove godine, skup je posvećen čuvenom naučniku srpskog porekla Ruđeru Boškoviću, koji je ostvario značajne uspehe na poljima fizike, astronomije, diplomatije, filozofije i umetnosti. Tim povodom, profesor dr Slobodan Ninković iz Astronomskog društva “Ruđer Bošković” održao je uvodno predavanje o ovom svetski poznatom naučniku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here