Miodrag Zarković – Mržnja Zorane Mihajlović prema Rusima je neprihvatljiva

0
81

Komentarišući izjavu Zorane Mihajlović da je ceo svet u energetskom svetskom ratu, novinar Miodrag Zarković je rekao da ona sebi dopušta previše i da je njena otvorena mržnja prema Rusima sasvim neprihvatljiva. Dodao je i da je Amerika minirala Severni tok a to Zorana Mihajlović nikada ne bi smela da izgovori.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da je ceo svet u energetskom svetskom ratu i da Srbija, uprkos krizi, čini sve da obezbedi dovoljne količine energenata za privredu i domaćinstva. „Svi treba da znamo da se vodi energetski svetski rat. Još uvek nismo u svetskom ratu onako kako zamišljamo rat, nema nuklearnog oružja, ali ovo je energetski svetski rat“, rekla je Mihajlović. Da li ima istine u ovim navodima pitali smo Miodraga Zarkovića.

Zorana Mihajlović je dodala da je ono što se dešava u vezi sa naftovodom Družba, koji je inače najduži naftovod na svetu, dug oko 4.000 kilometara i kroz koji prolazi samo ruska nafta, deluje kao produžetak onoga što se desilo na gasovodu Severni tok. Mihajlovićje rekla da se prvo mislilo da je “u pitanju održavanje, pa je bilo reči da je došlo do kvara, pa se ispostavilo da nije bilo tako, nego je bila sabotaža”. Istakla je da ne postoji opasnost od nestašica naftnih derivata na srpskom tržištu i da novi paket sankcija EU kojim se zabranjuje uvoz ruske sirove nafte neće uticati na stabilnost snabdevanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here