Krkobabić u Svrljigu povodom Međunarodnog dana žena na selu – Uvesti socijalne garantovane penzije

0
63

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je u Svrljigu na manifestaciji povodom Međunarodnog dana žena na selu da će se zalagati za uvođenje socijalne garantovane penzije i da će se to pre svega odnositi na žene starije od 65 godina koje žive i rade na selu.

Ministar za brigu o selu prisustvovao je u selu Crnoljevica u Svrljigu manifestaciji koja je organizovana povodom Međunarodnog dana žena na selu i tom prilikom izjavio da je za društvo u celini od posebne nacionalne i državne važnosti da se postigne saglasje oko toga da su žene u selima ključni, odlučujući i najvitalniji deo odbrane opstanka sela Srbije“. Obeležavanju ovog važnog dana za sve žene sveta na selu prisustvovao je predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, predsednik Akademijskog odbora SANU i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije akademik Dragan Škorić i narodni poslanik Milija Miletić.

U selima Srbije živi oko 1.300.000 žena od kojih je 300.000 starije od 65 godina. Procenjuje se da oko 180.000 seoskih žena nisu ostvarile pravo ni na jedan vid penzije. Ministar Krkobabić je obišao ZZ „Svrljiška mlekara“ koja je iz programa za unapređenje poslovanja i tehnološki rad zadruga dobila 15 miliona dinara za povećanje stočnog fonda i nabavku opreme za preradu mleka, pa je zadruga tako uspela da se uspešno pozicionira na tržište. Proizvodi različite vrste sira, zaštićenog geografskog porekla i plasira na tržište velikim trgovinskim lancima širom Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here