Marko Jeremić o sastavu nove Vlade

0
88

Komentarišući novu Vladu Republike Srbije i da li će neko biti izostavljen, novinar i politikolog Marko Jeremić je rekao da postoji pet, šest imena koja su standardna od 2012. godine, odnosno od dolaska SNS na vlast, a da se ostali rotiraju.

Premijerka u tehničkom mandatu i mandatarka za sastav nove Vlade Republike Srbije Ana Brnabić rekla je da ima rešenja za neka od ministarstava u budućoj vladi, ne i konačna. Brnabić je rekla u Vladi Srbije novinarima, da piše ekspoze za buduću vladu i precizirala da će se kadrovska rešenja uskoro naći i na stranačkim organima Srpske napredne stranke (SNS). Koga očekuje u novoj Vladi, a ko će biti izostavljen pitali smo novinara Marka Jeremića.

Ono što je predsednik Aleksandar Vučić do sad rekao o vladi jeste da će njen deo svakako biti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je jedno vreme važio i za kandidata za premijera. Uz Anu Brnabić, Miloša Vučević, Ivicu Dačića i Sinišu Malog, gotovo da nijedan ministar u aktuelnom sazivu Vlade Srbije ne može sa sigurnošću da kaže da će i po formiranju nove izvršne vlasti zadržati svoju poziciju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je i da će Bošnjaci u svim državnim organima, počev od Vlade, imati „značajno“ više predstavnika od onoga što bi imali proporcionalno broju stanovnika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here