Vučić sa odbojkašicama Srbije – U martu 2025. otvaramo Nacionalni odbojkaški centar

0
80

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas žensku  odbojkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu i tom prilikom im čestitao na najboljem rezultatu koji je ikada postignut u timskom sportu naše zemlje. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas prijem za najbolje odbojkašice na planeti, žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, kojima je čestitao na najboljem sportskom rezultatu, koji je ikada, jedan timski sport napravio za Srbiju. Naglasio je da se počelo sa pripremnim radovima, i da će u martu 2025. godine biti otvoren Nacionalni odbojkaški centar, a najavio je i da će do kraja godine biti isplaćeno 180 miliona dinara za klubove u zemlji, Prvu i Drugu ligu, i za muškarce i za žene.

Zlatne devojke odbranile su u subotu u holandskom Apeldornu titulu prvaka sveta, osvojenu pre četiri godine u Japanu, ubedljivim trijumfom nad Brazilom sa 3:0 u setovima. Inače, za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Republici Poljskoj i Kraljevini Holandiji Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela rešenja o dodeli novčanih nagrada u visini od po 30.000 evra u dinarskoj protivvrednosti glavnom treneru i članicama odbojkaške reprezentacije Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here