Miodrag Gavrilović – Poželjna debata o kompaniji Rio Tinto

0
66

Javna rasprava i debata o kompaniji Rio Tinto na RTS-u bi bila poželjna i cilj bi bio da javnost sazna šta zapravo Rio Tinto donosi sa sobom u Srbiju, na taj način bi bila plasirana prava informacija izjavio je potpredsednik Demokratske stranke i narodni poslanik Miodrag Gavrilović.

Predstavnik pokreta „Kreni – promeni“ Savo Manojlović predao je informativnom programu RTS-a zahtev za organizovanje javne rasprave i debate o kompaniji Rio Tinto. Manojlović je na konferenciji za novinare ispred zgrade RTS-a rekao da je „Kreni – promeni“ prikupio 38.000 potpisa za narodnu inicijativu i da je obaveza javnog servisa „da izveštava o onome što je interes građana“. „Smatramo da je debatna emisija potrebna i za narodnu inicijativu i u saglasnosti je sa Ustavom i zakonom.  Javna reč ne treba da pripada samo političarima i građanskim aktivistima već i stručnjacima“, rekao je Manojlović. Da li bi jedna ovakva debata trebalo da se održi i šta bi bio njen cilj pitali smo potpredsednika Demokratske stranke i narodnog poslanika Miodraga Gavrilovića.

Iz pokreta ,,Kreni – promeni’’ ističu da bi u javnoj raspravi trebalo da učestvuju i predstavnici Rio Tinta, a ne da u njihovo ime govore političari, koji treba da zastupaju interese građana, a ne neke kompanije. ukidanjem prostornog plana Jadar vlast je ukinula projekat „Rio Tinto“, ali  su se u isto vreme širom Srbije pojavili slični projekti, za koje se sumnja da uništavaju životnu sredinu, npr. Rekovac gde „meštani brane svoja imanja“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here