Nenad Čanak – Dostignuća i greške za 32 godine bavljenja politikom

0
88

Predsednik LSV-a Nenad Čanak istakao je kao svoje najveće dostignuće za 32 godine koliko je na čelu LSV-a to što nije odustao od svog programa i vrednosnog sistema i što su uspeli kao stranka da prežive do dana današnjeg, dok, s druge strane, kao najveću grešku ističe to što nije na vreme prepoznao štetni uticaj Vojislava Koštunice.

Nenad Čanak je na čelu Lige socijaldemokrata Vojvodine proveo 32 godine, pre nego što je odlučio da odstupi s te funkcije. Zaključio je da je vreme da se povuče sa mesta prvog čoveka stranke kojoj je, kako je rekao, potrebno novo rukovodstvo i modernizovan program. Potez Nenada Čanaka ne viđa se često u političkoj istoriji Srbije, jer se retko kad lider neke veće političke grupacije odriče predsedničke funkcije. Politikolog Cvijetin Milivojević kaže da najčešće važi princip – dok me smrt ne rastavi od funkcije, ili “ne daj bože, neki unutrašnji puč”. Šta smatra svojim najvećim dostignućem za 32 godine na čelu LSV-a, a šta ocenjuje kao najveću grešku pitali smo predsednika LSV-a Nenada Čanka.

Nenad Čanak je na čelu Lige socijaldemokrata Vojvodine proveo 32 godine, pre nego što je odlučio da odstupi s te funkcije. Zaključio je da je vreme da se povuče sa mesta prvog čoveka stranke kojoj je, kako je rekao, potrebno novo rukovodstvo i modernizovan program. Ovakvi potezi kao što je ovaj Nenada Čanaka, ne viđaju se često u novijoj političkoj istoriji Srbije, jer se retko kad lider neke veće političke grupacije do sada odrekao predsedničke funkcije, ma kakva i kolika stranka bila, sa uticajem ili bez.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here