Aleksandar Jovanović Ćuta – Sudbina planine Starica i drugih ekoloških lokaliteta

0
56

Druga sednica odbora za zaštitu životne sredine u Majdanpeku održana je bez predstavnika ministarstva zaštite životne sredine,  rudarstva i ekologije iako su uredno bili pozvani izjavio je Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka i dodao da bi morali da se odazovu i kažu kakva je sudbina planine Starica i ostalih važnih ekoloških lokaliteta.

Predsednik skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine i predstavnik organizacije Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da na sednicu odbora u Majdanpeku nisu došli ni predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine, ni Ministarstva rudarstva i ekologije, ni poslanici vladajućih partija. Kako je rekao, oni su uredno pozvani na sednicu. Koji je zapravo cilj sednice i o čemu je bilo reči rekao je Aleksandar Jovanović Ćuta.

Sednica skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine u Majdanpeku je održana bez kvoruma. Razmatranje pitanja opravdanosti rušenja brda u podnožju planine Starica u Majdanpeku, sa aspekta zaštite životne sredine, poštovanja važećih propisa i pravila struke, bila je tema sednice Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine, održane u Majdanpeku. Sednici je predsedavao Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je na konferenciji na novinare, koja je prethodila zasedanju, istakao da je mesto gde treba da se razgovara o ovoj temi upravo Majdanpek, čiji građani žele i imaju pravo da znaju i od struke čuju kakav je zapravo plan za Staricu. Kako na sednici Odbora za zaštitu životne sredine nije bilo kvoruma, tako je izostalo i zvanično donošenje određenih odluka u vezi aktuelnih dešavanja na Starici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here