Ministar Vulin se sastao sa ministrom policijskih poslova Nigerije

0
51

Uoči početka 90. zasedanja Generalne skupštine Interpola u Nju Delhiju ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se sa ministrom policijskih poslova Savezne Republike Nigerije.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ministrom policijskih poslova Savezne Republike Nigerije Muhamadom Maigari Dinđadijem, uoči početka 90. zasedanja Generalne skupštine Interpola u Nju Delhiju. Ministar Vulin je istakao tokom razgovora da Srbija vodi samostalnu i nezavisnu politiku i da je opredeljena da razvija i jača tradicionalna prijateljstva.

Sagovornici su istakli da tradicionalno prijateljstvo Beograda i Abudže potiče još od zajedničkog rada u Pokretu nesvrstanih zemalja i da postoji prostor za dublju bilateralnu saradnju. Ministar Vulin zahvalio se svom nigerijskom kolegi na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije i na nepriznavanju lažne države Kosovo. Dvojica sagovornika razgovarala su o mogućnostima za unapređenje saradnje dveju zemalja u oblasti unutrašnjih poslova.

Ministar policijskih poslova Savezne Republike Nigerije Muhamad Maigari Dinđadi istakao je da srpska policija daje velike doprinose u međunarodnim akcijama usmerenim na borbu protiv organizovanog kriminala i borbu protiv narkotika, te da bi razmena iskustava sa srpskom policijom bila od velikog značaja za policiju Nigerije. Ministar Dinđadi zahvalio se ministru Vulinu i Srbiji na podršci prilikom izbora nigerijskog kandidata za potpredsednika Interpola za Afriku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here