Vučić sa predstavnicima kompanije HBIS o tekućim projektima i planovima

0
17

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kompanije HBIS Smederevo sa kojima je razgovarao o rezultatima poslovanja te kompanije u Srbiji u 2021. godini, kao i tekućim projektima i planovima.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kompanije HBIS Smederevo, koje je predvodio generalni direktor Song Sihai, a razgovoru je prisustvovala i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo. Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što HBIS Grupa u Srbiji posluje stabilno i ostvaruje planirani nivo proizvodnje na vrlo zahtevnom i konkurentnom tržištu čelika.

Predstavnici HBIS-a obavestili su predsednika Vučića da je ta kompanija u toku 2021. godine u Srbiji ostvarila najviši nivo prihoda od preuzimanja Železare u Smederevu i dodali da je prošle godine zabeležen rast od 84,5 odsto u odnosu na ostvarene prihode u 2020. godini. Generalni direktor HBIS Smederevo Song Sihai istakao je da je, uprkos energetskoj krizi i problemima u snabdevanju u celom svetu, ostvarena proizvodnja od 901 hiljadu tona u toku prvih devet meseci 2022. godine, kao i da obim izvoza te kompanije na tržište EU27 u toku prvih sedam meseci 2022. godine iznosi 397 hiljada tona, što predstavlja rast od 3,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Ističući da su ostali dosledni po pitanju investicija u Srbiji, u kojoj su od 2016. godine do danas uložili 300 miliona evra i to većim delom u projekte zaštite životne sredine, predstavnici HBIS Smederevo zahvalili su predsedniku Vučiću i predsedniku NR Kine Siju Đinpingu na razvoju odnosa dveju zemalja i formiranom čeličnom prijateljstvu.

Predsednik Vučić je potvrdio bezrezervnu podršku kompaniji HBIS i najavio da će sa kineskim prijateljima nastaviti da radi na unapređenju i daljem razvoju odnosa dvaju naroda. Takođe, predsednik Vučić je iskoristio priliku da uputi čestitke kineskom predsedniku Siju Đinpingu na govoru održanom na XX Nacionalnom kongresu Komunističke partije Kine, kao i na ponovnom izboru na mesto predsednika države i stranke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here