Vulin sa zamenikom javnog tužioca Rusije – Unapređenje saradnje u borbi protiv kriminala

0
24

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, u okviru zasedanja Generalne skupštine Interpola u Nju Delhiju, razgovarao je sa zamenikom glavnog tužioca Ruske Federacije Pjotrom Gorodovim.

Srpski i ruski šef delegacije, ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i zamenik glavnog tužioca Ruske Federacije Pjotr Gorodov, razgovarali su o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, kao i o bliskoj koordinaciji i uzajamnoj podršci u okviru Interpola. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio se Ruskoj Federaciji na podršci i poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo, kao i na sprečavanju prijema takozvanog Kosova u Interpol. U razgovoru sa ruskim sagovornikom ministar Vulin je istakao da Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić vodi samostalnu i nezavisnu politiku i da sama bira svoje prijatelje, te da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i pored velikih pritisaka.

Sagovornici su istakli da je saradnja Srbije i Rusije na visokom nivou i da tome doprinose i dobri lični odnosi  predsednika Vučića i predsednika Putina. Dva šefa delegacija su se saglasili da postoji prostor za dalje unapređenje i razvijanje saradnje u borbi protiv svih vidova kriminala, kao i da je potrebno očuvati integritet i profesionalni karakter Interpola usled svih političkih pritisaka koji se vrše na ovu policijsku organizaciju. Šef ruske delegacije Pjotr Gorodov je ponovio da će Ruska Federacija nastaviti da pruža podršku Srbiji u međunarodnoj areni, odnosno u svim međunarodnim organizacijama, a posebno u okviru Interpola.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here