Borislav Antonijević – Homoseksualnost je bila i ostala bolest i oko toga nema polemike

0
168

Homoseksualnost je bila i ostala bolest izjavio je dr Borislav Antonijević i dodao da nije potrebna polemika oko ove teme jer je jedini normalan odnos iz koga može da proistekne porodica odnos između muškarca i žene.

17. maja 1990. godine homoseksualnost je uklonjena iz Međunarodne klasifikacije bolesti, odnosno skinuta sa liste mentalnih bolesti. Taj datum se sada obeležava kao Međunarodni dan borbe protiv homofobije. Dr Borislav Antonijević rekao je u jednoj televizijskoj emisiji da je homoseksualnost bila i ostala bolest. Zbog čega zastupa takav stav i na kakve je komentare naišao posle pomenute izjave pitali smo dr Borislava Antonijevića.

Seksualna orijentacija i dalje je tabu tema. Zemlje poput Saudijske Arabije, Irana, Ugande i Rusije donele su anti-LGBT+ zakone. Ta stigmatizacija i rezultirajuća diskriminacija mogu dovesti do problema s mentalnim zdravljem.  U pojedinim evropskim zemljama homoseksualnost ili interseksualne osobe smatraju se vrstom bolesti. Izveštaj Agencije Europske unije za temeljna ljudska prava iz 2020. godine pokazao je da 29 posto ispitanika smatra da su interseksualne osobe bolesne.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here