Milica Đurđević Stamenkovski – Milo Đukanović je političar po modelu Zapada

0
123

Milo Đukanović je političar po modelu Zapada jer ima dvostruke aršine i smatra da samoopredeljenje može biti dozvoljeno samo Albancima ali ne može biti dozvoljeno Rusima izjavila je predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je da Crna Gora najoštrije osuđuje bilo koji pokušaj prisvajanja delova teritorije ukrajinske države. On je dodao da je organizacija tzv. referenduma na delu teritorije suverene države, pod pritiskom i tokom vojnog sukoba, neprihvatljiva, kao i tzv. rezultati takvih nezakonitih akcija. Kako komentariše ovu izjavu crnogorskog predsednika, ali i samu aneksiju teritorija ukrajinske države pitali smo predsednicu Srpske stranke Zavetnici Milicu Đurđević Stamenkovski.

Stalna članica Saveta bezbednosti, kako je rekao Đukanović, nastavlja da krši međunarodno pravo. Stojimo čvrsto uz Ukrajinu, njen teritorijalni integritet i suverenitet, istakao je Đukanović.Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaze kojima se Hersonska i Zaporoška oblast priznaju kao nezavisne teritorije. Reč je o ukrajinskim teritorijama koje su pod kontrolom Rusije i u kojima je nedavno održan referendum o pripajanju Rusiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here