Karatista Srđan Marić iz „Banatskog cveta“ osvojio srebro i bronzu na Evropskom Fudokan šampionatu

0
44

U italijanskom gradu Riminiju je proteklog vikenda održan 26. Evropski Fudokan šampionat pod pokroviteljstvom WORLD FUDOKAN FEDERATION-WFF. Srđan Marić, član karate kluba „Banatski cvet“ je osvojio srebro u disciplini kumite tim i bronzu u pojedinačnoj kategoriji.

Na 26. Evropskom Fudokan šampionatu učestvovali su takmičari iz 25 zemalja, a tokom tri dana takmičili su se kadeti, juniori, omladinci, mlađi seniori, seniori i veterani u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Srđan Marić, član karate kluba „Banatski cvet“ je osvojio srebro u disciplini kumite tim, zajedno sa momcima iz Karate kluba Crvena Zvezda na čelu sa sjajnim trenerom Igorom Gajićem. Inače, ovo nije prvi put da se bratski klubovi ujedinjuju na evropskom ili svetskom šampionatu. Marić je, takođe, osvojio bronzu u pojedinačnoj kategoriji. Obe medalje osvojio je u konkurenciji seniora.

Karate klub Banatski cvet u svojoj bogatoj riznici trenutno ima 2 zlata, srebro i 6 bronzi sa Evropskih sampionata, kao i bronzu na Evropskom kupu kumite timova.

Srđan Marić je do sada u Zrenjanin doneo 2018. bronzu sa Evropskog Kupa kumite timova u Poljskoj, 2019. srebro i 2 bronze sa Svetkog prvenstva u Nemačkoj, 2021. zlato sa Evropskog prvenstvu u Srbiji i ove godine srebro i bronzu sa Evropskog prvenstva u Italiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here