Aleksandar Vujović – Postoje dva pola medijske i političke moći

0
19

U medijima u Srbiji ima mnogo dezinformacija, postoje dva pola političke a time i medijske moći rekao je urednik Novog Standarda Aleksandar Vujović i dodao da jedan pol ide sa Andrićevog venca i vladajuće stranke, a drugi je zapadni interes u Srbiji.

Turski parlament usvojio je zakon sa navodnim ciljem borbe protiv lažnih vesti i dezinformacija, a u kritikovanom članu 29 predviđa se kazna zatvora za širenje dezinformacija. Najkontroverznija odredba, član 29, predviđa kaznu do tri godine zatvora za širenje informacija koje su „suprotne istini“ o bezbednosti Turske, javnom redu i zdravlju koje navodno imaju svrhu da izazovu zabrinutost i paniku u javnosti. koliko ima dezinformacija u medijima u Srbiji i čemu one služe pitali smo glavnog urednika Novog standarda Aleksandra Vujovića.

Opozicija u Turskoj saopštila je da član 29 ima za cilj da ućutka kritičare vlade uoči predsedničkih i parlamentarnih izbora zakazanih za jun. Kritičari upozoravaju da bi korisnici društvenih mreža mogli biti pritvoreni ukoliko dele sadržaj koji vlada smatra lažnim.“Oni koji kažu ‘Imamo siromaštvo’ otići će u zatvor. Oni koji kažu ‘Imamo korupciju’, otići će u zatvor“, rekao je Engin Altaj, poslanik iz glavne opozicione Republikanske narodne partije. Zakon od 40 članova odobren je glasovima vladajuće stranke predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Partije pravde i razvoja i njenih saveznika, koji zajedno imaju većinu u parlamentu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here